
GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
Tekstil ve Moda Tasarımı
İzmir Ekonomili modacılardan sürdürülebilir tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri, 2020’yi tasarımlarıyla karşılayacak. İzmir Ekonomili tasarımcılar, 26 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da İEÜ E Blok Fit Club’ta yapılacak defileyle koleksiyonlarını beğeniye sunacak.
14 öğrencinin 77 parçadan oluşan farklı tasarımları, “Moda ve Sürdürülebilirlik” adıyla podyuma taşınacak. İEÜ’lü öğrenci modeller tarafından sergilenecek tasarımlar arasında ayrıca, 3. sınıf öğrencileri de “Tatil anılarım: Duygusal Tasarım” başlığındaki eserleriyle yer alacak.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, öğrencilerin güz dönemi defilesine sürdürülebilirlik temasıyla hazırlandığını söyledi. Prof. Dr. Bulgun, Goethe Enstitüsü İzmir ile 2020 yılı için sürdürülebilirlik teması çerçevesinde işbirliği yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki sürdürülebilir tekstil üretimini teşvik etmek için Almaya’daki ve Türkiye’de teknik donanım ve tasarımı biraraya getirmek için bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu yıl koleksiyonlarını sürdürülebilirlik üzerine geliştirdi. 14 öğrencimiz sıfır atık, dönüştürülebilirlik, döngüsel moda, ekolojik ve yavaş moda başlıklarından birisini seçerek tasarımlarını geliştirdi” dedi.
Prof. Dr. Bulgun, 4. sınıf öğrencilerinin defileye Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich tarafından yürütülen tasarım stüdyosundaki dersinde, 3. Sınıf öğrencilerinin de Doç. Dr. Şölen Kipöz yönetiminde hazırlandığını söyledi. Defilenin kreatif direktörlüğünü Öğretim Görevlileri Başak Gürsoy ve Jörn Fröhlich’in üstlendiğini aktaran Prof. Dr. Bulgun, “3. Sınıf öğrencilerimiz bu projede yaz tatillerine ilişkin bir deneyim, eşya, kişi, duygu gibi unutamadıkları bir anıyı tasarım konsepti içinde kullandılar. Öğrencilerimiz bu konsepti çağdaş moda estetiğine uygun giyilebilir tasarımlara dönüştürdüler” diye konuştu.
HABER |TÜM HABERLER

Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz ve bu yıl mezun olan İpek Karatop, ‘Döngüyü Tasarla’

Steampunk’ı Modaya Uyarladılar
Temelleri 19’uncu yüzyılda İngiltere’de atılan ve bilim kurgu evrenini ifade eden Steampunk (Buhar Çılgınlığı) akımı, İzmir Ekonomili moda tasarımcılarının ilham kaynağı oldu.

Zeytinden 'Vegan Deri' Ürettiler
Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır sofraların vazgeçilmezi olan zeytin, tasarımcıların ilham kaynağı oldu.

Öğrenciler ve Akademisyenler ‘Eğitim’ İçin Birlik Oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) katılacağı çeşitli yılbaşı kermeslerinde satılacak süs eşyalarını hazırlamak amacıyla ‘keçe atölyesi’ düzenlendi.

İEÜ’lü Tasarımcılara Denizli’den İki Ödül
Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) bu yıl ‘zamansız yolculuk’ temasıyla düzenlediği ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’na İzmir Ekonomili gençlerin başarısı damga

Yılın modacısı İzmir’den
Türkiye’de farklı sektörlerden en iyi isimlerin belirlendiği 5’inci Uluslararası Altın Kalite Ödülleri’ne, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu

11 akademisyenin eserleri bu sergide
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde görevli 11 akademisyenin hazırladığı 30 eserden oluşan ‘Crafted’ isimli sergi, Urla Barbaros Köyü’ndeki

Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü.