
Kommagene’ye ‘İzmir’ İmzası
Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat etkinliklerinden biri olarak gösterilen ve ‘iyileşmek’ temasıyla Adıyaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen Kommagene Bienali, ikinci kez ...
GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
Tekstil ve Moda Tasarımıİzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün 2018 – 2019 Güz Dönemi Defilesi’nde, 41 genç modacı tasarımlarını sergiledi. Öğrencilerin performansı, izleyenlerden büyük beğeni topladı.
İEÜ’nün her yıl düzenlediği, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin kreasyonlarından oluşan Güz Dönemi Defilesi, bu yıl 41 öğrencinin 120 farklı tasarımıyla renklendi. İkinci sınıf öğrencileri, Japon kâğıt katlama sanatı origami ve böcek bilimi entomolojiden faydalanarak tasarımlar yaptı. Üçüncü sınıf öğrencileri çocukluk ve gençlik anılarını çağrıştıran objeler üzerine tasarımlarını şekillendirdi. Dördüncü sınıf öğrencileriyse, 20. Yüzyılda, Almanya’da kurulan ve sanatın tüm dallarında yenilikçi akımlara ev sahipliği yapan Bauhaus Okulu’ndan ilham aldı, Christopher Isherwood’un “Hoşça Kal Berlin” romanından esinlenilerek yaratılan “Kabare” müzikali çerçevesinde giysiler üretti. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, “Öğrencilerimiz tasarımlarını yaparken, 1919 yılında kurulan ve bu yıl 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Bauhaus Okulu’nun tasarıma ve sanata etkisinden ilham aldı. Üniversitemiz teknisyenlerinden akademisyenlerimize, bir ekip ruhuyla çalışarak bu defileyi gerçekleştirdik.” diye konuştu.
Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat etkinliklerinden biri olarak gösterilen ve ‘iyileşmek’ temasıyla Adıyaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen Kommagene Bienali, ikinci kez ...
İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünya çapında bir üniversiteye dönüşürken aynı zamanda küresel çapta yetkinliğe sahip başarılı gençler yetiştirir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, nitelikli bilgi ve yetkin teknolojiler üretir.
Daha Fazlası..İzmir Ekonomi Üniversitesi, toplumsal fayda üretmeyi varlık nedeni olarak görür.
Daha Fazlası..