
GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
Tekstil ve Moda Tasarımı
Yılın modacısı İzmir’den

Türkiye’de farklı sektörlerden en iyi isimlerin belirlendiği 5’inci Uluslararası Altın Kalite Ödülleri’ne, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Merve Dündar’ın başarısı damga vurdu. İzmirli Dündar, uluslararası alanda da çalışmalar yapan çok sayıda seçkin ismi geride bırakarak ‘yılın en iyi moda tasarımcısı’ seçildi. Moda alanında verilen en prestijli ödüllerden birine ulaşan Dündar, 25 Ekim’de İstanbul’daki Dedeman Otel’de yapılacak gala gecesinde ödülünü alacak.
İzmir’de yaşayan Merve Dündar, lise döneminden itibaren modaya ilgi duymaya başladı. Yeni trendleri takip eden, boş vakitlerinde çizimler yaparak tasarımlar hazırlayan, okul çıkışlarında sergilere giden Dündar, bu merakını kısa sürede tutkuya dönüştürdü.
KENDİ MARKASINI KURDU
Kariyerini de çok sevdiği moda alanında yapmaya karar veren Dündar, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nü tercih etti. Üniversiteden başarıyla mezun olan Dündar, sektöre de hızlı bir giriş yaparak ‘Haute Couture &Beyond Atelier by Merve Dündar’ ismiyle kendi markasını kurdu.
ULUSLARARASI ALANA AÇILDI
Kişiye özel tasarımlarıyla kısa sürede fark yaratan Dündar, dünyaca ünlü markaların aradığı isim oldu. Dolce Gabbana ve Calvin Klein gibi popüler markalarla çalışan Dündar, İzmir’den uluslararası alana açılan pek çok çalışmaya imza attı. Gelinlik ve abiyenin yanı sıra günlük kullanıma uygun tasarımlar da hazırlayan Dündar, başarısını bir de ödülle taçlandırdı. Dündar, İstanbul’da faaliyet gösteren yapım ve organizasyon şirketi Crazy Prodüksiyon tarafından düzenlenen 5’inci Uluslararası Altın Kalite Ödülleri’nin gala gecesinde, ‘yılın en iyi moda tasarımcısı’ ödülünü alacak. Dündar, kurduğu markayla daha önce de ‘Business International Press’ tarafından 2018 yılında ‘Uluslararası Business Akademi Ödülü’ne layık görmüştü.
İZMİR BANA GÜÇ KATIYOR
Yılın en iyi modacısı seçilmenin kendisine büyük bir gurur yaşattığını söyleyen Dündar, büyük emekle sürdürdüğü çalışmaların karşılığını aldığını ifade etti. Yaptığı tasarımlar hakkında bilgiler veren Dündar, “Kişiye özel tasarımlar geliştiriyor, aynı zamanda bunların üretim ve pazarlamasını da yapıyorum. Koleksiyonlarımı, zaman kavramı olmadan, geleceğe yön verebilecek vizyonda hazırlıyorum. Kurduğum markam, global anlamda kalitesini gösterdi. Aynı zamanda Türk değerlerini moda dünyasına kazandırabilmek hedefiyle de şimdiye kadar birçok çalışma yaptım. Çalışmalarımı dünya standartları kalitesine dayandırarak yurt içi ve yurt dışında sürdürüyorum. En son yaptığım bir tasarım İsveç'e gönderildi. Bu projenin sunumları da İzmir’de gerçekleşti. Tüm çalışmalarımı doğup büyüdüğüm İzmir’de yapıyorum. Dünya genelinde birçok şehir gördüm ama İzmir’den ayrılmayı hiç düşünmedim. Çünkü İzmir bana motivasyon ve güç katıyor” dedi.
KENDİSİNE ÖZGÜ RENK VE KESİMİ VAR
Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tasarımlarım zamanın ötesinde, kendine özgü renk sıkalasına ve kesime sahip. Özellikle keçe ile yaptığım tasarımların, dünya üzerindeki sayılı çalışmalar arasında yer aldığını söyleyebilirim. Bu tasarımlar, ödül almamda da çok etkin rol oynadı. Ödülü İzmir’e getirdiğim için çok mutlu oldum. Bundan sonra da uluslararası alanda fark yaratan, çağı yakalayan, geniş kitlelere hitap edebilecek tasarımlar yapmak hedefiyle çalışmalarımı sürdüreceğim. Ödül almak, beni hem mutlu etti hem de bundan sonra yapacağım çalışmalarda bana daha büyük sorumluluk yükledi. Beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ediyorum."
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER

Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz ve bu yıl mezun olan İpek Karatop, ‘Döngüyü Tasarla’

Steampunk’ı Modaya Uyarladılar
Temelleri 19’uncu yüzyılda İngiltere’de atılan ve bilim kurgu evrenini ifade eden Steampunk (Buhar Çılgınlığı) akımı, İzmir Ekonomili moda tasarımcılarının ilham kaynağı oldu.

Zeytinden 'Vegan Deri' Ürettiler
Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır sofraların vazgeçilmezi olan zeytin, tasarımcıların ilham kaynağı oldu.

Öğrenciler ve Akademisyenler ‘Eğitim’ İçin Birlik Oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) katılacağı çeşitli yılbaşı kermeslerinde satılacak süs eşyalarını hazırlamak amacıyla ‘keçe atölyesi’ düzenlendi.

İEÜ’lü Tasarımcılara Denizli’den İki Ödül
Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) bu yıl ‘zamansız yolculuk’ temasıyla düzenlediği ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’na İzmir Ekonomili gençlerin başarısı damga

Yılın modacısı İzmir’den
Türkiye’de farklı sektörlerden en iyi isimlerin belirlendiği 5’inci Uluslararası Altın Kalite Ödülleri’ne, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu

11 akademisyenin eserleri bu sergide
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde görevli 11 akademisyenin hazırladığı 30 eserden oluşan ‘Crafted’ isimli sergi, Urla Barbaros Köyü’ndeki

Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü.