
GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ
Tekstil ve Moda Tasarımı
İEÜ’lü Tasarımcılara Denizli’den İki Ödül

Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) bu yıl ‘zamansız yolculuk’ temasıyla düzenlediği ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’na İzmir Ekonomili gençlerin başarısı damga vurdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Habibe Çakır, ‘Benelava’ isimli koleksiyonuyla banyo tekstili kategorisinde birinci olurken, aynı bölümde eğitimini sürdüren Eda Can da ‘Peganum Harmala’ adlı tasarımıyla ev tekstili kategorisinde üçüncülük elde etti.
Sektöre yenilikçi, katma değeri yüksek ve inovatif ürünler kazandırmak amacıyla DENİB tarafından düzenlenen ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinatörlüğünde, Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye genelinden çok sayıda iddialı proje katılırken, jüri tarafından detaylı bir inceleme yapılmasının ardından sonuçlar belirlendi.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü 2020 yılı mezunu ve Tasarım Çalışmaları Yüksek Lisans Programı öğrencisi Habibe Çakır, banyo tekstili kategorisinde birinci olarak 40 bin liralık ödülün de sahibi oldu. İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Eda Can da ev tekstili kategorisinde üçüncülüğe layık görülerek 10 bin lira ile ödüllendirildi.
LAODİKYA ANTİK KENTİ’NDEN ESİNLENDİ
Tasarımlarını hazırlarken Denizli’nin 6 kilometre kuzeyinde yer alan ve kazıların hala devam ettiği ‘Laodikya Antik Kenti’nden esinlendiğini söyleyen Habibe Çakır, “Benelava isimli koleksiyonumu; Laodikya şehrinin mimarisinden, mozaiklerinden, renklerinden ve kültürel yapısından esinlenerek hazırladım. Koleksiyonumda kullandığım desenler, şehrin mozaikleri soyutlaştırılarak oluşturuldu. Bu coğrafyanın değerlerinden beslenerek yenilikçi tasarımlar oluşturmayı hedefledim ve bunda da başarılı oldum. Ayrıca, tasarımlarımda doğal malzemeler kullandım ve sürdürülebilirlik konusunda vurgulayıcı olmak istedim. Bu ödül, önümüzdeki dönemde yapacağım çalışmalar için de bana güç ve motivasyon sağladı” dedi.
İLK ÖDÜLÜM, ÇOK MUTLU OLDUM
Yarışmada üçüncülüğe layık görülen İEÜ’lü Eda Can ise, tasarımlarında üzerlik otunun tohum yapısından esinlendiğini ve buna ilişkin motifleri de nevresim, pike ve yastık kılıfı gibi tekstil ürünlerine işlediğini söyledi. Eda Can, “Üzerlik süsü, kötü enerjiyi kovduğuna inanılan ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş bir çeşit nazarlıktır. Bana anneannemden kalan bu düşünce doğrultusunda tasarımlarımı oluşturdum. Günlük hayatta rahatlıkla kullanılabilecek, kesinlikle sentetik malzemenin yer almadığı, farklı zevklere hitap edebilecek ürünler tasarladım. Yarışmaya katılımın fazla olduğunu biliyorum. Çok sayıda güzel tasarım arasında ödüle layık görülmek, beni çok gururlandırdı. Bu yarışma, katıldığım ilk yarışmaydı ve ödüle layık görüldüğüm için çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.
Gazete Kupürleri
HABER |TÜM HABERLER

Steampunk’ı Modaya Uyarladılar
Temelleri 19’uncu yüzyılda İngiltere’de atılan ve bilim kurgu evrenini ifade eden Steampunk (Buhar Çılgınlığı) akımı, İzmir Ekonomili moda tasarımcılarının ilham kaynağı oldu.

Zeytinden 'Vegan Deri' Ürettiler
Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır sofraların vazgeçilmezi olan zeytin, tasarımcıların ilham kaynağı oldu.

Öğrenciler ve Akademisyenler ‘Eğitim’ İçin Birlik Oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) katılacağı çeşitli yılbaşı kermeslerinde satılacak süs eşyalarını hazırlamak amacıyla ‘keçe atölyesi’ düzenlendi.

İEÜ’lü Tasarımcılara Denizli’den İki Ödül
Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) bu yıl ‘zamansız yolculuk’ temasıyla düzenlediği ‘2. Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması’na İzmir Ekonomili gençlerin başarısı damga

Yılın modacısı İzmir’den
Türkiye’de farklı sektörlerden en iyi isimlerin belirlendiği 5’inci Uluslararası Altın Kalite Ödülleri’ne, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu

11 akademisyenin eserleri bu sergide
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nde görevli 11 akademisyenin hazırladığı 30 eserden oluşan ‘Crafted’ isimli sergi, Urla Barbaros Köyü’ndeki

Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü.

Kariyer Günleri 2022
Kariyer hayatınızda bilinçli adımlarla ilerlemenize destek olmak için Nisan ayında “Kariyer Günleri” etkinlikleri düzenliyoruz. İşverenlerle bir araya gelebileceğiniz, iş&staj fırsatları keşfedebileceğiniz bu